Poedercoating op MDF

Wat is poedercoaten op MDF?

Poederlakken of poedercoaten is een uniek, milieuvriendelijk lakproces waarbij poedervormige producten elektrostatisch worden aangebracht op specifiek aangemaakte MDF.

 

 

DE VOORDELEN VAN POEDERLAKKEN

 

  • Unieke laktechniek
  • Gegarandeerd naadloos gecoat oppervlak
  • Kras- en slijtvaste afwerking
  • Kindvriendelijke producten
  • Milieuvriendelijk proces (geen uitstoot van schadelijke stoffen of VOC’s)
  • Uitgebreide designmogelijkheden
  • Gevarieerd en exclusief Polylak kleurengamma
  • Volledig automatisch doorloopsysteem en daarom prijstechnisch interessant
  • Resistent tegen chemische middelen
  • Correcte levertermijnen

HET POEDERLAK PROCES

 

STAP 1

Zodra je via het Polylak bestelformulier de gewenste modellen en afmetingen hebt doorgegeven, gaan wij over tot het op maat zagen, frezen en schuren van de MDF.

STAP 2

Het poederlakproces is een automatisch doorloopsysteem waarbij de panelen verticaal opgehangen worden met behulp van haken. Hier moet de klant heel concreet de boorpunten aangeven. De plaats van het boorpunt zal nadien niet meer zichtbaar zijn of wordt later weggewerkt door scharnier- of schuifsystemen.

STAP 3

Na het ophangen en het stofvrij maken van de panelen kan het poederlakproces starten. In een eerste fase wordt de MDF door gaskatalytische infrarood-ovens voorverwarmd waardoor de geleidbaarheid toeneemt.

STAP 4

Vervolgens gaat elk paneel door de primer spuitcabine, waar een eerste poederlaag wordt aangebracht die de basis creëert met de sterke mechanische en chemische eigenschappen van een poedercoating. Na de uitharding van de primerlaag worden dezelfde stappen gevolgd voor het aanbrengen van de eindlaag die het esthetisch aspect aan de panelen toevoegt.

STAP 5

Finaal worden alle afgewerkte producten streng beoordeeld op kwaliteit en uiteindelijk klaargemaakt voor verzending. Indien gewenst worden deze met transport in eigen beheer afgeleverd.

POEDERLAKKEN: EEN MILIEUVRIENDELIJK PROCES

Poedercoating is een ecologisch lakproces waarbij geen schadelijke oplosmiddelen vrijkomen zoals solventen en VOC’s (Vluchtige organische stoffen). Het poeder bestaat namelijk uit een vaste stof, waardoor chemische additieven overbodig zijn. Daarbovenop zijn onze spuitcabines voorzien van een gesofisticeerd recuperatiesysteem voor de overspray, waardoor tot 98% van het overtollige poeder opnieuw kan gebruikt worden.

SCHAKEL POLYLAK IN

Ben je overtuigd van deze techniek en wil je het lakwerk door ons laten uitvoeren? Plan een bezoek om samen je concept te bespreken of contacteer ons voor meer informatie!

Polylak nv

Galgenheiken 1

2920 Kalmthout

Industrieterrein Bosduin

BE 0444 057 387

+32 (0)3 666 83 16

info@polylak.be

 

KOM LANGS EN ONTDEK DE BESTE COATING VOOR JOUW PRODUCT!