Creatief, trendy en milieuvriendelijk afwerksysteem voor uw totaalinterieur!

Poederlakken of -coating op MDF opent nieuwe perspectieven voor de meubelindustrie.  Qua design en vormgeving biedt deze nog vrij nieuwe techniek grenzeloze mogelijkheden. Met Polylak geniet u voor 100 % van deze creatieve vrijheid! Ons team van internationale experts en bekwame medewerkers loodst u probleemloos door elk poedercoatingproject, van concept tot eindproduct.

Noem gelijk welke toepassing in moderne houten meubelprojecten en Polylak doet het! Poedercoating op MDF is ideaal voor kantoormeubels, winkelinrichting, displays, bergkasten, flatpack meubels, deuren, werkbladen, keukenkasten, badkamermeubels, dressings en slaapkamers. Deze eindproducten vinden hun weg zowel in de gezondheidszorg, onderwijs, horeca, retail, kantoorsector als de residentiële markt.


 

Wat maakt MDF poedercoating zo revolutionair?

  • Garandeert naadloos gecoat oppervlak dat heel kras- en slijtvast is.
  • Aanpasbaar aan elk ontwerp met aangename look en feel als eindresultaat.
  • Toepassing mogelijk op onbeperkt aantal vormen en randprofielen in diverse diktes.
  • Eindproduct in hoge mate bestand tegen vlekken, UV uit zonlicht, chemische middelen en luchtvochtigheid.
  • Uitvoerbaar in tal van standaardkleuren.
  • Uitzicht op kleinere doorlooptijden en snelle levering aan scherpe prijzen.
  • Milieuvriendelijk afwerksysteem.

MDF-poedercoating: het procedé

Deze technologie hecht elektrostatisch verfdeeltjes op een voorverwarmde 'medium density fiberboard' (MDF-plaat). Met ons systeem slagen we erin om het poeder gelijkmatig te verdelen. Tot 98% van het overtollig aangebrachte poeder kan worden teruggewonnen en hergebruikt. Het poeder hardt vervolgens uit bij temperaturen boven 130 °C (in een oven). Het eindresultaat is een betrouwbare, duurzame en hoogwaardige afwerking.

Er zijn verschillende soorten poederlak, zoals polyester en epoxy. Ze hebben elk hun eigen esthetische eigenschappen en presteren ook verschillend wat duurzaamheid en resistentie betreft. In samenwerking met onze leveranciers zoeken wij naar de samenstelling die het best past bij de wensen van de klant. Met onze uitgesproken aandacht voor detail bent u bij Polylak in goede handen. Wij zorgen voor de beste afwerking van uw MDF-product!